Skip to main content
9 Μαΐου, 2023

Περιποιημένος κήπος σημαίνει στιγμές χαλάρωσης

Τώρα που μπήκε ο Μάϊος και η θερμοκρασία ανεβαίνει, αλλά και η διάρκεια της ημέρας έχει μεγαλώσει, όλοι μας επιδιώκουμε να περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο στα πάρκα, τη φύση, αλλά και τον κήπο μας. Όσοι έχουμε την τύχη να διατηρούμε κήπο στο σπίτι ή το εξοχικό μας, γνωρίζουμε πολύ καλά πως η περιποίησή του αποτελεί μία όμορφη δραστηριότητα που μας προσφέρει χαλάρωση από την καθημερινότητα, μας επανασυνδέει με τη φύση, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει τη δημιουργικότητά μας! Τέλος, τι πιο όμορφο από το να απολαύσουμε το γεύμα ή το ποτό μας στον κήπο μετά από μία δύσκολη μέρα στη δουλεία, αλλά και ένα κυριακάτικο πρωί να μοιραστούμε το πρωινό μαζί με την οικογένειά μας μέσα στο πράσινο, τα χρώματα και τις μυρωδιές των φυτών;

Ημερολόγιο εργασιών κήπου

Για να μην σας φανούν βουνό οι εργασίες για την περιποίηση του κήπου, αλλά και να μην παραμελήσετε τα φυτά σας, μπορείτε να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να κρατήσετε ένα ημερολόγιο εργασιών. Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει τα πιο σημαντικά βήματα, ώστε να μην ξεχάσετε κανένα!

  1. Συστηματική άρδευση

πότισμα φυτών

Φροντίστε το φυτό σας συστηματικά και ποτίστε το ανάλογα με τη θερμοκρασία που επικρατεί αυτή την περίοδο, όπως και τον τύπο του. Άλλα φυτά χρειάζονται συχνά πότισμα, ενώ άλλα πιο αραιά. Ένα προϊόν που σίγουρα θα σας λύσει τα χέρια στο καθημερινό πότισμα, αλλά είναι και εξαιρετική επιλογή για τις μέρες που λείπετε διακοπές και δε θα μπορείτε να ποτίσετε τα φυτά σας, αποτελεί ο προγραμματιστής ποτίσματος της Fiskars, ο οποίος ενεργοποιεί και απενεργοποιεί αυτόματα το πότισμα την ώρα που έχετε ορίσει, συμβάλλοντας έτσι και στην εξοικονόμηση του νερού. Η χρήση του είναι πολύ απλή, μιας και συνδέεται εύκολα, χάρη στην ενσωματωμένη σύνδεση βρύσης σε 3 διαφορετικά μεγέθη σπειρώματος. Τέλος, διαθέτει ευανάγνωστη οθόνη LCD για να μπορεί να ρυθμιστεί από όλα τα μέλη της οικογένειας.

  1. Φύτευση και λίπανση εποχιακών κηπευτικών

μεταφύτευση

Η φύτευση εποχιακών κηπευτικών θα τα βοηθήσει να αναπτυχθούν καλύτερα, αλλά και να διατηρηθούν υγιή για αρκετό καρό. Τώρα τον Μάιο, τα κηπευτικά που μπορείτε να φυτέψετε και είναι κατάλληλα για αυτή την εποχή είναι οι πιπεριές, οι μελιτζάνες και οι ντομάτες. Ωστόσο, πέρα από τη φύτευση των εποχιακών κηπευτικών και το πότισμα, πολύ σημαντική για τα φυτά μας είναι και η λίπανση, η οποία θα τους χαρίσει θρέψη για να αναπτυχθούν και να παραμείνουν υγιή, μακριά από τις ασθένειες και το κιτρίνισμα των φύλλων τους. Οπότε, καλό θα ήταν να προμηθευτείτε το λίπασμα που ταιριάζει στα φυτά σας και να το εφαρμόζετε όσο συχνά δείχνουν οι οδηγίες χρήσης του.

  1. Κλάδεμα των φυτών

κλάδεμα

Τέλος, θα πρέπει να μεριμνήσουμε να προμηθευτούμε τα κατάλληλα εργαλεία για το κλάδεμα των φυτών μας. Καλό θα ήταν να επιλέξουμε προϊόντα υψηλής ποιότητας τα οποία όχι μόνο θα κλαδέψουν αποτελεσματικά και με ακρίβεια τα φυτά μας, αλλά και θα μειώσουν στο ελάχιστο τις πιθανότητες τραυματισμού τους. Η Φινλανδική Fiskars, που είναι expert στα προϊόντα κηπουρικής, διαθέτει κλαδευτήρια για διαφορετικούς τύπους ξύλων. Τα κλαδευτήρια με λεπίδες τύπου Bypass είναι ιδανικά για μικρά πράσινα ξύλα, και προσφέρουν ακριβές κόψιμο για λιγότερη ζημιά στο φυτό. Από την άλλη, τα κλαδευτήρια με λεπίδες τύπου Anvil προσφέρουν κίνηση κοπής σαν μαχαίρι και είναι κατάλληλα για μικρά και ξερά κλαδιά. Ανάλογα με τις ανάγκες του κήπου σας επιλέξτε προϊόντα που του ταιριάζουν, για να απολαύστε μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης!


Η Vector Brands ως αποκλειστικός και εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος της Fiskars® για την ελληνική αγορά, δραστηριοποιείται στο χώρο του χονδρικού εμπορίου (B2B) προμηθεύοντας τις επιχειρήσεις.

Αν ενδιαφέρεστε για λιανική αγορά, μπορείτε να βρείτε το πλησιέστερο σημείο πώλησης ΕΔΩ.


Δείτε όλη τη γκάμα των προϊόντων της Fiskars στο B2B site μας ή στο official website της Fiskars.

b2b vectorbrands

Είστε έμπορος και ενδιαφέρεστε για τα κορυφαία προϊόντα της Fiskars; Μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας εδώ και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.